Ajánlás, bevezetés

 

LESZOKNI  A  DOHÁNYZÁSRÓL  MOST!

 

„Folyton odajönnek hozzám, mondván, hogy zavarja őket,

hogy dohányzom. Jó vicc, engem meg megöl.”

(Wendy Liebman)

 

Ajánlás

A dohányzást nem legyőzni kell, hanem túl kell lépni rajta. Tudom, hogy minden dohányosban ott rejtőzik egy sikeres nem dohányzó ember. Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak a dohányosoknak, akik végül elhiszik, hogy joguk van egy most kezdődő jobb élethez. A jutalom olyan hatalmas, hogy leírni is lehetetlenség.

 

Bevezetés

Könyvem megírásával kettős célom volt. Egyrészt, hogy a dohányzásról való leszokásom tapasztalatait megosszam másokkal. Másrészt, hogy magamnak is megmutassam, hogyan hozhat ki többet az ember a saját életéből.

Negyvenes éveim elején járok. Ebből huszonöt évet dohányosként léteztem. Életnek nem nevezném ezt az időszakot. Léteztem, de nem éltem. Micsoda különbség. Elvágtam magam az élettől. Közben több kísérletet is tettem a leszokásra. Kipróbáltam szinte minden módszert. Hiába.

Minden egyes kudarc nagyon megviselt. Egy időben el is könyveltem magamban, hogy nem tudok leszokni, örökre a dohányzás rabja maradok.

A vége felé már hatvan szál cigarettát is elszívtam naponta! Elértem azt a stádiumot, amikor elhitettem magammal a hazugságot, hogy az életem a cigarettától függ. Tettem mindezt annak ellenére, hogy pontosan tudtam, a dohányzás a végemet fogja okozni. Folyamatosan hörögtem, rohamszerű köhögések és állandó migrénes fejfájások gyötörtek. Sokszor gondoltam arra, hogy bármelyik pillanatban agyvérzést kaphatok. Rémes évek voltak.

Aztán történt velem valami. Megértettem a lényeget. Mindazt, amiről minden dohányos csak álmodozik. Elnyomtam az utolsó szál cigarettámat és egyik napról a másikra leszoktam. Azóta sem kívántam rágyújtani.

Joggal kérdezheti kedves olvasóm: Ilyen egyszerű lenne?  Hiszen Ön minden bizonnyal azt gondolja, rettenetesen nehéz dolog véget vetni a dohányzásnak, mert óriási változást jelentene az életében. Ennek ellenére a válaszom: Igen, ilyen egyszerű! Hihetetlennek tartja? Őszintén szólva nem olyan nagy dolog, mint azt a legtöbben gondolják. A dohányos általában kételkedik abban, hogy a leszokás élvezetes is lehet. Pedig bizony lehet.

Ma nagyszerű életem van. Kereken egy éve, hogy nem dohányzom. Talán ez nem túlzottan sok idő, de ez alatt az egy év alatt olyan döbbenetes pozitív változások történtek velem, hogy biztosra veszem, soha többé nem fogok rágyújtani. Életemet jó kedv, egészség és harmónia tölti meg.

Ezért úgy gondolom, igen, ezt meg kell írnom, hogy példám segítségével mások is jobbá tehessék életüket. Sem pszichológus, sem orvos nem vagyok. Sőt nincs hajlamom a misztikára, nem hiszek a varázslókban és a tündérmesékben sem. Mégis, ha Ön is úgy gondolja, egy életre kivezethetem a dohányzás labirintusából.

Íme, most Önnel is megosztom, hogyan sikerült leszoknom a dohányzásról. Alapelveimben minden más általam ismert módszerrel szemben az a legkülönlegesebb, hogy úgy szokhat le a dohányzásról, hogy:

-          Nem gyötrik elvonási tünetek

-          Azonnal érzékelheti életminősége javulását

-          Soha többé nem kíván majd rágyújtani

Meggyőződésemet saját tapasztalataim formálták.

Ez a könyv az Ön számára inkább megélnivaló, mint olvasnivaló kíván lenni. Nem állítom, hogy ez az egyetlen mód amellyel sikeresen leszokhat egy dohányos, de a velem történtek alapján úgy gondolom, hogy talán a legegyszerűbb és leghatékonyabb, ha a legjobb eredményt akarjuk biztosítani.

Minden dohányos ember pontosan tudja, hogy le akar szokni a dohányzásról. Amikor ennek ellenkezője mellett kardoskodik, akkor hazudik önmagának. Közben mélyen belül ott a leszokás iránti vágy. Egyszerűen csak fél bevallani. De ha egyszer ezen túllép, semmi sem tarthatja vissza többé.

Ez a könyv kulcs lehet az Ön kezében ahhoz, hogy tudatosan minden különösebb megerőltetés nélkül nemdohányzóvá válhasson. Kulcs ahhoz, hogy új nemdohányzó életmódjának segítségével megteremthesse mindazt, amit igazából mindig is akart. Örömöt, megelégedést, megbecsülést, egészséget, szépséget, jólétet, harmóniát. Bármi legyen is a szíve vágya.

Mélyen és lelkesen hiszek azokban az általam megélt elvekben, melyek a nemdohányzó élethez vezettek. Célom, hogy ezeket az elveket logikus, egyszerű és érthető módon megosszam a lehető legtöbb dohányossal, mert tudom, hogy minden dohányzó emberben megvan a vágy, hogy leszokjon a dohányzásról. Hiszem, hogy ha Ön kedves dohányzó olvasóm az általam már megtapasztalt módszert alkalmazza, megtalálja a sikeres leszokáshoz vezető utat. Ráadásul még élvezni is fogja az utazást.

Időnként ismétlődésekre bukkanhat a könyv olvasása közben. Ezek az ismétlődések fontosak. Mivel nem dohányzóvá válásunk folyamatában bizonyos dolgok komoly jelentőséggel bírnak, ezért többféleképpen is megfogalmazom azokat.

Nem várható el, hogy az olvasott ajánlásokat Ön azonnal befogadja, ezért azt javaslom, hogy első alkalommal csak lassan olvassa végig a könyvet. Legyen befogadó, s adjon magának esélyt arra, hogy minden a lehető legmélyebben felszívódjon. Legyen türelmes. Ne akarjon mindjárt a könyv végére érni. A megfelelő eredmény elérése érdekében próbálja meg több részletben lehetőleg egymást követő napokon elolvasni a könyvemet.

Ha ajánlásom ellenére Ön mégis úgy dönt, hogy egyszerre végigolvassa a könyvet, akkor arra kérem, hogy ismételten tanulmányozza át az egészet. Elengedhetetlen ugyanis, hogy a mondanivaló beivódjon az olvasó zsigereibe, ezzel segítve a változást. Ehhez a változáshoz pedig időre van szükség.

Ha a könyv olvasása során egyfajta érzelmi emelkedettséget, izgatottságot, sietséget, vagy egy kis elégedettséget érez, jó úton jár. Reményeim szerint mire a könyv végére ér kedves olvasóm, már boldog nemdohányzóként tekinthet önmagára.

Amennyiben sikerül megválnia a cigarettától – és erről meg vagyok győződve -, egy új élet kezdődik az Ön számára, új szokásokkal, új szemlélettel és új élményekkel. Ez a könyv segítségére lesz abban, hogy ezek a gondolatok tudatosuljanak Önben. Meg fog lepődni, milyen gyorsan megváltozik majd közérzete, hangulata!

A dohányzásról való leszokáshoz e könyv sorainak hatékonysága mellett az olvasó saját elhatározása és bizonyos erőfeszítése szintén kívánatos és lényeges.

Minden kétségemet kizáróan biztos vagyok abban, ha Ön megfelelően elsajátítja és alkalmazza az általam részletezett alapelveket, egyszerűen valóra válthatja szándékát és könnyedén leszokhat a dohányzásról. Önnél is ugyanúgy működhet, mint nálam. Hiszen mindannyian egyformán vagyunk bekötve. Korra, nemre, vallásra való tekintet nélkül.

Könyvem nem túl terjedelmes, de reményeim szerint mindent tartalmaz, amire Önnek csak szüksége lehet ahhoz, hogy örökre megszabaduljon a dohányzás szenvedélyétől. Mindezek mellett ráadásul könnyen fogyasztható és emészthető.

Ez a könyv az én ajándékom. Szeretettel nyújtom át Önnek. Legyen valódi segítség. Fokozza, táplálja tovább a leszokás képességét, amely már Önben van és amit csak használnia és irányítania kell. Segítse Önt abban, hogy sikerrel nemdohányzó lehessen és ezzel egyre több és több megelégedést, örömöt és szépséget találjon életében.

Nos, miért ne vághatnánk bele most rögtön? A tudás nem képes önmagát alkalmazni, ezt nekünk kell megtennünk. Felajánlom hát Önnek, hogy tegyük meg együtt az út egy jelentős szakaszát.

 

Horváth Tamás

Budapest, 2009

Copyright © 2009 Horváth Tamás

Minden jog fenntartva/ All rights reserved

A kiadvány szerzői jogi védelem alatt áll. 

A könyv a kiadó írásos jóváhagyása nélkül sem egészben, sem részleteiben nem sokszorosítható, 

vagy közölhető, semmilyen formában és értelemben, elektronikus, vagy mechanikus módon, 

beleértve a nyilvános előadást, vagy tanfolyamot, a hangoskönyvet, bármilyen internetes közlést, fénymásolást, 

vagy az információrögzítés bármely formáját.

ISBN 978-963-06-7673-1